Leirikoulun matkapäiväkirja: 9f Kroatian Omisissa 17.-21.5.2019

pe 17.5. Saapuminen kohteeseen

Saavuimme perjantaina aurinkoiseen ja lämpimään Splitiin, jossa Liikuntamatkojen Antti ja harjoittelija Sasu olivat meitä vastassa. Kävimme heti lounaalla. Meitä puhutti se, mistä kannattaa vaihtaa kunia, missä on paras kurssi. Ruokailun jälkeen Antti kierrätti meitä kaupungissa, mm. Diocletianuksen palatsissa. Osa meistä kiipesi ylös Splitin kaupungin laidalla ollutta kapeaa porraskäytävää ylös, josta näkyi kauniit maisemat. Split oli tosi kaunis kaupunki. Omisiin ja Camp Galebiin päästyämme menimme heti uimaan. Mökit joihin asetuimme, olivat siistit.

Luukas, Miikka, Dani, Rolle ja Anton

 

la 18.5. Raatelijakasvi

Lauantaina lähdimme ylängölle vaeltamaan. Vuori (= ylänkö) näytti todella korkealta, mutta kiipeäminen sujui kuitenkin hyvin. Otimme paljon kuvia hienoista maisemista. Kaikki meni hyvin, kunnes kohtasimme raatelijakasvin. Sen ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Sara, jonka se raateli pahasti. Myös Suvi ja Eden joutuivat väkivallan uhreiksi raatelijakasvin toimesta. Paluumatkalla kävimme kaupassa ja löysimme King-jäätelöt. Ne olivat mahtavia. Illalla kävimme ravintolassa, vaikka ulkona olikin kamala sade. Sen jälkeen kuuntelimme mahtavan Dj-Mian soittamaa musiikkia ja katsoimme euroviisuja.

PS. Seuraavana päivänä opimme iltapiirissä, että illalla alkaa väsyttää.

Eden, Suvi, Mia, Vilma ja Sara N.

 

su 19.5. Ostarilla

Sunnuntaiaamu alkoi, kun osa huoneestamme kävi pelaamassa tennistä, jotta päivä lähtisi käyntiin entistäkin paremmin.

Aamiaisen jälkeen lähdimme kävellen katsomaan Omisin vesiputousta ja kiipesimme kivikappelin vierestä lähtevää polkua ylös.

Iltapäivällä lähdimme Mall of Splitiin, josta ostimme vaatteita, purkkaa ja limua. Meidän huoneestamme kaikki lähtivät kauppakeskuksesta niin aikaisin kuin pystyi, kun kaupat oli koluttu läpi.

Matkamme Camp Galebiin oli kuuma ja hikinen. Bussissa oli paljon ihmisiä, istumapaikkoja ei ollut ja ilmastointi ei toiminut. Tuskaisen bussimatkan jälkeen pelasimme fudista ja otimme rennosti. Illallinen oli noin 19.30 ja ruokana oli pastaa, jossa oli lihaa, jota meistä kukaan ei tunnistanut. llta vietettiin leirinuotion ääressä, jossa käytiin läpi päivän tapahtumia ja jokainen kertoi mitä uutta oli oppinut. Leirinuotiolta palattua menimme huoneisiimme ja pienen valvomisen jälkeen kävimme kaikki nukkumaan.

Lauri, Lauri, Jesse, Aarne ja Kalle

 

ma 20.5. Leiriolympialaiset

Aloitimme päivämme klo 8.30 aamupalalla, jossa meidät jaettiin neljään joukkueeseen. Aamupalan aikana tehtävänämme oli keksiä joukkueellemme nimi (Haahkat, FC Munkki, ALJASE, Leland). Klo 10 olympialaiset alkoivat futisturnauksella. Jokainen joukkue pelasi kolme peliä ja kaikilla oli hauskaa. Kesken pelien alkoi sataa vettä ja kenttä oli liukas, mutta se ei haitannut meitä. Pelien aikana Haahkat tekivät eniten maaleja. Seuraavaksi pelasimme huutojuoksua, josta kaikki eivät innostuneet. Huutojuoksussa tavoitteena on juosta niin monta kierrosta kuin jaksaa huutaa yhdellä henkäyksellä. Kun ensimmäinen juoksija joukkueesta lopettaa, jatkaa seuraava hänen pysähdyskohdastaan. Huutojuoksun jälkeen oli hieman vapaa-aikaa, jolloin kaikki vaihtoivat kuivat vaatteet päälle. Lounaan jälkeen pelit jatkuivat ohjaajien mökissä yhteistyötehtävillä. Tehtävissä kesti kauan, koska ne suoritettiin yksi joukkue kerrallaan. Viimeisen joukkueen selvitettyä tehtävät lähdimme yhdessä päivälliselle. Kävelimme rantaa pitkin lähellä olevaan ravintolaan, jossa suurin osa meistä nautti pizzoja. Päivällisen lopuksi pidimme rannalla nuotiopaikalla jokapäiväisen iltapiirin, jossa julistettiin kisojen voittajajoukkue ja jokainen sai kertoa uusia asioita, mitä oli päivän aikana oppinut. Pitkän päivän lopuksi siivosimme väsyneinä mökkimme ja menimme nukkumaan.

Noora, Ella, Sara ja Viola

 

ti 21.5. Kotimatka

Tiistaiaamuna hyvästelimme Camp Galebin, Omisin, Antin ja Sasun lähtiessämme kotimatkalle. Meillä kävi tuuri, sillä lentomme oli molempiin suuntiin ajoissa. Seutulaan saapuessamme meitä oli vastassa helteinen keli. Kaikki olivat väsyneitä, mutta tyytyväisiä leirikouluun.

Kiitos kaikille mukana olleille!

Camp Galebissa oli hyvät aktiviteettimahdollisuudet.

Leiriolympialaisten yhteistyötehtävien tekemistä.

Splitin pienosmallin edessä.

Hetki ennen viimeisen illan päivällistä.

Grugur Ninskin patsaan varpaan hieromisen kerrotaan tuovan onnea.

Taas kävellään.

Pysähdys Omisin katolisen kirkon edessä

Kapuamista ylös hulppeiden maisemien kehystäessä reittiä.

Iltanuotion hämyssä.

Rooman keisari Diocletianuksen palatsi.

EU