Kokemuksia NouHätä!-kisasta

Pelastuslaitoksen NouHätä!-kampanjan kilpailufinaali kisattiin verkon välityksellä 28.4.2022. Mikä mainiointa, koulumme 8g-luokan tiimi, johon kuuluivat Eeva Siimes, Aino Laine ja Anni Talvitie, olivat mukana loppukilpailussa Helsingin parhaana joukkueena! Aluekilpailuunhan osallistui valtakunnallisesti 273 joukkuetta, joista loppukilpailuun selvisi 22 parasta, yksi jokaiselta pelastustoimialueelta.

Vaikka ihan mitalisijoille tiimi ei loppukilpailussa yltänyt, oli finaalikisapaikka hieno saavutus – ja kokemuksena kisa oli unohtumaton.

Miten innostuitte mukaan?
”Saimme kuulla kisasta opelta ja se kuulosti kivalta meidän kaikkien mielestä.”

Millaisia tehtävät olivat?
”Tehtävät olivat erilaisia kuin osasimme odottaa. Osa oli helppoja, mutta osa vaikeita tai tulkinnanvaraisia. Kaikki olivat kuitenkin monivalintoja: finaalissa oli erilaisista onnettomuustilanteista videoita, joiden pohjalta monivalintakysymyksiin vastattiin.”

Lähtisittekö mukaan uudestaan?
”Lähtisimme mukaan uudestaan, mutta kisasta saisi ehkä enemmän irti, jos se ei olisi etänä. Me odotimme esimerkiksi alunperin pääsevämme sammuttamaan oikeasti tulipaloja.

Nouhätään kannattaa mennä, jos vähänkään kiinnostaa, ja joukkueellanne oli hyvä yhteishenki. Etukäteen ei tarvitse tietää mitään kisasta. Mekään emme todellakaan odottaneet pääsevämme näin pitkälle. Nouhätä-kilpailu oli kaiken kaikkiaan hieno kokemus – ja paljon onnea voittajille!”

KN