“Käyttäytykää!” kuuluu vahtimestarin kopista

Ovelta kuuluu koputus yllättävän hiljaiseen, vaikkakin keskellä koulua sijaitsevaan työtilaan. Koulumme uusi päiväsaikaan toimiva vahtimestari, Jari Pulliainen, tulee avaamaan ripeästi. Aikaisemmin on jo sovittu tästä oppilaille uusien kasvojen haastattelusta.

Ensiksi on perinteinen kättely ja lyhyt haastatteluhetki alkakoon, onhan tähän käytettävissä lyhyt välitunti. Saamme tietää vahtimestarimme Jari Pulliaisen olevan ihan helsinkiläinen.

“Olen harrastanut pyöräilyä koko elämäni, mutta nyt se on jäänyt hieman vähemmälle huomiolle, onhan minulla 3-vuotias poika, jonka kanssa haluan viettää aikaani”, kuvailee haastateltava vahtimestari vapaa-ajan viettoaan ja harrastuksiaan. Haastattelijan mielestä kuulostaa oikein mukavalta.

“Oletko aiemmin ollut vahtimestarin töissä?” Nyt saamme tietää, että Jari on ollut koulussamme yrityksensä puolesta jo yli 20 vuotta, viikonloppu- ja iltavuoroissa. Ehkä hieman yllättävä tieto ainakin oppilaille. Koulu on siis hyvin tuttu paikka.

“Itsenäisyyspäivän aatto kun on, mitä suomalaisuus sinulle merkitsee?” Vastaus on hieno: “Se merkitsee oikein mukavaa valtiota, jossa saa rauhassa elää.” Eikö tuo ole keskeistä sinustakin?

Kysyttäessä Jarilta, mitä hän toivoo oppilailta, vastaus syntyy sutjakasti: “Käyttäytykää!” Vahtimestarimme kasvoille syttyy iloinen hymy, ja kyllä haastattelijallekin. Tämän jälkeen on aika kiittää ja palata oppitunnille. Kaiken kaikkiaan Jari on mukavan oloinen vahtimestari. Tervetuloa ihan arkiaikaankin kouluumme! On ollut tosi hyvä valinta tulla tänne!

Juuli Schadéwitz, 8f

KN