Kauniaisten lukion ja Fazer Foodtechin hackathon mahdollisti yt-linjalaisille pitchaamista leijonan luola -tyyliin

Seitsemän Munkan yt-linjan opiskelijaa osallistui Kauniaisten lukion ja Fazer Foodtechin järjestämään hackathon -tapahtumaan 4.10.2022. Hackathonit ovat opiskelijoille suunnattuja ideointikilpailuja, ja Fazerin aihe sai aikaan monipuolisen kattauksen uusia innovaatioita.

Päivä alkoi lounaalla, jonka jälkeen yritysvastuuverkosto FIBS ry:n jäsenpalveluiden ja ohjelmien johtaja Helena Kekki kertoi FIBS:in toiminnasta, esitteli yhdistyksen tekemien tutkimusten tuloksia sekä kertoi yleisesti vastuullisen liiketoiminnan merkityksestä. Seuraavaksi Fazer leipomoiden strategiajohtaja Anna Nicol luennoi Fazerin innovaatiosta hyödyntää kauraa ksylitolin lähteenä, sekä tavoista, joilla Fazer on kyennyt vähentämään tuotantonsa päästöjä.

Päivän kolmannen luennon piti Fazerin tutkimus- ja innovaatioyksikkö Fazer Labissa työskentelevä ravitsemustieteiden tohtori Marika Laaksonen, joka kertoi opiskelijoille Fazer Labin toiminnasta (erityismainintana Fazer Brainhow -tutkimus- ja kehitysohjelma) sekä esimerkiksi kasvispainotteisesta ruokavaliosta.

Kolmannen luennon jälkeen saimme hackathon-tehtävänantomme. Tehtävänä oli luoda uusi, terveellinen ja kasvipohjainen välipala. Tehokkaan päivän lopuksi kaikki 22 joukkuetta pääsivät esittelemään pitchaamalla luomuksensa ja näistä viisi parasta palkittiin. Vaikka Munkan joukkueet eivät tällä kertaa menestyneet, luonnehtivat opiskelijat päivää seuraavasti:

Suosittelisin hackathonia ehdottomasti jokaiselle! Tuotekehitysprosessin pohdiskelu oli opettavaista ja vaikka esiintyminen tuntui aluksi jännittävältä, oli pitchaaminen mukavaa! – Oona Huhtala 3C

Tapahtuma oli kokonaisuudessaan hyvin järjestetty, puhujien puheenvuorot olivat mielenkiintoisia ja antoivat uutta tietoa, josta uskon olevan hyötyä tulevaisuudessa. Omaa ideaa kehittäessä pääsi hyvin näkemään mitä kaikkea tuotekehityksessä ja markkinoinnissa täytyy ottaa huomioon, ja suosittelen siksi tapahtumaa suuresti kaikille yritysten toiminnasta ja tuotekehittelystä kiinnostuneille. – Elsi Meretniemi 2C

Ylläpitääkseen opiskelijoiden aivotyön energiatasoja Brainhow-toimintansa innoittamana, Fazer tarjosi opiskelijoille päivän aikana välipaloja sekä päivällisen, jossa pääsimme maistamaan Fazerin uutuutta Willja-kauraruokaa.

Iso kiitos Kauniaisten lukiolle ja Fazerille mielenkiintoisesta ja innovaatiotäyteisestä päivästä!

Julia Selin 3C

 

 

 

 

   

SM