Joulupuu levitti hyvää mieltä koko koululle

Abiaulan kuusi pakettikortteinen on ollut tuttu ilmestys koulussamme parin viikon ajan. Peruskoulun oppilaskunta ja I Care -ryhmä organisoivat Joulupuukeräyksen 25.11.-9.12. välisenä aikana. Joulupuukeräys on Keskuspuiston Nuorkauppakamari – Helsinki ry:n ja Helsingin sosiaali- ja terveysviraston yhteistyössä järjestämä hyväntekeväisyystempaus, jossa kerätään lahjoja lapsille, jotka muuten saattaisivat jäädä ilman lahjaa. Joulupuun idea oli seuraavanlainen: keräykseen osallistuva irrotti kuusesta pakettikortin, osti lahjan ja toimitti sen koulun toimistoon.

Torstaina 12. joulukuuta olimme lähdössä yhdessä viemään joululahjoja Forumissa sijaitsevaan Joulupuun keräyspisteeseen, ja oli aika koota tempauksen synnyttämiä ajatuksia yhteen.

Oppilaskunnan puheenjohtaja sekä I Care -ryhmän jäsen Saimi Hartikainen (9a), mistä sait alun perin idean Joulupuukeräykseen osallistumisesta?

”Siskoni kertoi, miten he järjestävät ystävien kanssa joulun alla hyväntekeväisyysillan, jossa he paketoivat hankkimiaan joululahjoja, jotka lahjoittavat johonkin keräykseen. Olen itsekin lahjoittanut Joulupuun kautta ja aloin pohtia, voisiko tämän idean siirtää myös koulullemme. Keskustelin ideasta oppilaskunnassa ja I Care -ryhmässä. Porukalla idea lähtikin jalostumaan.”

Muistatko, kun tapasimme aiheen tiimoilta ensimmäisen kerran, niin asetimme varovaisen tavoitteen lahjojen määrästä?

”Joo, puhuttiin kymmenestä,” Saimi vastaa hymyillen. Katsomme kaikki lievän liikutuksen vallassa lattialla olevia lahjoja täynnä olevia kasseja. Kollegani on laskenut lahjat ja saanut tulokseksi 68.

Näin jälkikäteen ajateltuna, mitä opitte tästä projektista?

”Päällimmäisenä on hyvä mieli. Tähän kannatti ryhtyä,” Saimi sanoo Roosa Tapalan (8f) ja Thomas Munckin (9f) vahvistaessa vieressä.

Lähdemme iloisesti jutellen kohti Forumia, jossa jätämme paketit Joulupuun rullakkoon ensimmäisten joukossa. 68 Munkkaan toimitettua lahjaa toimitetaan muun muassa sijaishoidossa ja lastenkodeissa oleville lapsille ja nuorille.

I Care -ryhmän ohjaajina on ollut ilo huomata, miten abiaulan joulupuu ja keräyksen idea ovat entisestään vahvistaneet yhteisöllisyyttä sekä hyvää mieltä koko kouluyhteisössämme. Olemme saaneet tämän aikaan yhdessä. Nuorten aktiivisuutta on ollut ilo olla tukemassa.

Lämmin kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte keräykseen ja toimitte joulun tähtinä!

 

EU