Joonas Lahikaiselta löytyy älliä!

Munkkiniemen yhteiskoulun uunituore ylioppilas löytyi koulun kirjastosta torstaina selailemasta matematiikan kirjaa. Selvisi, että läsnä on samalla myös uusi Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelija.

– Kirjoitin L:n äidinkielestä, matematiikasta, kemiasta, fysiikasta ja englannista. Pääsin papereilla suoraan sisälle yliopistoon, Joonas kertoi ja sanoi E:n tulleen ruotsista sekä vielä psykologian ja ranskan saavuttaneen M:t.

– Kemia ja fysiikka yllättivät, sillä ne ovat juuri pisterajalla. Englanti ja kemia taas onnistuivat paremmin kuin etukäteen uskoinkaan.

– Vaikka saattaa kuulostaa kliseiseltä – tämänhän lukee aina kaikista lehtijutuista – on lukiossa opiskeltava alusta asti kunnolla, Joonas vastaa, kun kysyn menestyksen salaisuutta:

– Lisäksi kiinnostus opintoihin on auttanut! Samoin neuvoisin, että kannattaa kirjoittaa mahdollisimman monta ainetta, siinä ei menetä mitään. Itsekin emmin ranskaa, mutta kannattihan se kirjoittaa.

Kuusi vuotta Munkassa on nyt jäämässä Joonakselta taakse. Mitä tästä ajasta on päällimmäisenä mielessä?

– Täällä ovat parhaat opettajat. Muutenkin talo on täynnä mielenkiintoista väkeä, ja kavereitahan Munkasta on saanut. Ja rakennuksenakin koulu on ollut viihtyisä.

Onnittelut kaikille uusille kevään ylioppilaille!

KN