Jim Pohjansaro

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Jim Pohjansaro. Tulin Munkkaan 7. luokalle Haagan peruskoulusta.

2. Olet käynyt Munkkaa nyt kolme vuotta. Millaiset kolme vuotta sinulla on takana? Millaista opiskeleminen Munkassa on ollut?

Opiskelu on Munkassa ollut mielestäni ”tasokkaampaa”, koska tempo on ollut nopeampi ja opettajat sekä johdonmukaisuus kohdallaan. Olen nauttinut kolmesta vuodesta ja uskon saaneeni hyvän pohjan elämälleni.

3. Kuvaile Munkkaa kolmella sanalla.

Johdonmukainen, viihtyisä, yhteisöllinen.

4. Olen kuullut, että olet ollut monessa projektissa mukana kouluaikanasi. Kerro, millaisessa toiminnassa olet ollut mukana.

Olen ollut mukana vähän kaikessa, johon sisältyy I Care -toimintaa, esim. Vihreä lippu -kampanjassa ja muissakin toiminnoissa. Pääosin olen toiminut I Care -ryhmässä ja siinä lähes kaikissa kampanjoissa sekä ottanut yhä enemmän ja enemmän vastuuta ryhmän sisällä. Olen osallistunut Vihreä lippu -kampanjaan kuvaamalla aurinkopaneelien asennusta sekä järjestämällä koko peruskoulun tiedotusta uusiutuvasta energiasta, etenkin aurinkopaneeleista. Kaikki I Care -toimintaan osallistuminen on ollut minulle ilo. On ollut mukava saada olla kehittämässä luonnonmukaista ympäristöä ja parantamassa yhteishenkeä. Olen toiminut monissa juhlissa tekniikassa, roudarina, näyttelijänä (bilelehmä) ja katsojana.

5. Mikä projekti tai millainen toiminta on jäänyt parhaiten mieleesi? Kerro siitä. Millaista on ollut olla mukana siinä?

Parhaiten minulle on jäänyt mieleen aurinkopaneelien kuvaus ja tiedottaminen koululle. Oli ikimuistoinen kokemus saada osallistua maailman parantamiseen, ja muutenkin tekniikka on kiinnostanut minua jo pitkään. Myös Suomi 100 -juhlan roudarina oleminen oli hienoa, koska juhla oli erittäin arvokas ja todella näyttävä. Koulumme suhtautui siihen kunnioittavasti, ja sen järjestämiseen panostettiin.

6. Olet ilmeisen aktiivinen ihminen. Mitä harrastat koulun ulkopuolella? Miten vietät vapaa-aikaasi?

Harrastan koulun ulkopuolella salibandyä ja soitan pianoa, minkä vuoksi olen päätynyt myös musiikkiopistoni bändiin. Salibandyä olen harrastanut jo seitsemän vuotta ja pelaan M-Teamissa, jossa pelaa myös muutama luokkalaiseni. Olen aloittanut salibandyn tuomaroimisen kaksi vuotta sitten ja edennyt hyvin tuomarin uralla. Aikaa on välillä kovin vähän eikä ”vapaata” ole välillä juuri ollenkaan.

7. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on? Mihin olet hakenut opiskelemaan?

Olen hakenut lukioon ensisijaisesti Munkan YT-linjalle sekä toissijaisesti Munkan peruslinjalle. Olen tykännyt Munkassa opiskelemisesta ja siksi haluaisin jatkaa opiskelua Munkassa.

8. Millaiset asiat sinua kiinnostavat?

Minua kiinnostaa tällä hetkellä kantaaottavuus ja päätösmahdollisuudet. Olen kiinnostunut myös Suomen laista ja säännöistä varmaan tuomarointityöni vuoksi. Olen kiinnostunut myös opettajan toimista ja kouluikäisten kanssa toimimisesta.

9. Mitä aiot tehdä kesälomalla?

Kesälomalla aion rentoutua sekä viettää aikaa perheen ja kavereiden kanssa. Käyn sukulaisilla, mökillä ja Pärnussa.

10. Missä haluaisit olla viiden vuoden kuluttua?

Viiden vuoden kuluttua haluaisin olla varmaan yliopistossa, todennäköisesti Jyväskylässä tai Joensuussa.