Janne Kauranen

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Janne Kauranen ja asun Kauniaisissa.

2. Sinut on nähty usein koulumme juhlissa hääräämässä tekniikkapöydän takana. Kerro lyhyesti, mitä tekniikkapöydän takana tapahtuu ja millaisia asioita siellä hoidetaan.

Kaikki äänentoisto sekä valojen, niin katto- kuin lavavalojenkin, hallinta hoidetaan sieltä käsin. Myös videotykkiä ohjataan sieltä.

3. Mikä on erikoisalaasi tekniikassa?

Minulla ei ole varsinaista erikoisalaa. Olen tehnyt sekä ääni- että valohommia melko paljon, niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin. Virallisesti olen kuitenkin toiminut koulussa valoteknikkona.

4. Kerro, millaisia asioita tekniikkapuolella täytyy ottaa huomioon esim. koulun juhlia järjestettäessä.

Huomioon täytyy tavalla tai toisella ottaa melkein kaikki juhlassa tapahtuva: Milloin kattovaloja säädetään ja millä tavalla? Paljonko ja millaisia mikrofoneja tarvitaan? Mitä lavavaloja tarvitaan ja miten? Mitä ja milloin valkokankaalla pitää näyttää? Tekniikan täytyy toimia yhteistyössä kaikkien juhlan järjestäjien ja esiintyjien kanssa, ja on yritettävä sovittaaa kaikki toiveet ja tarpeet yhteen mahdollisimman helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi.

5. Kerro jokin hauska muisto, joka on jäänyt mieleesi, kun olet ollut hoitamassa tekniikkaa esim. koulun juhlissa tai muissa tapahtumissa.

Löysin kerran juhlan jälkeen lavan takaa vesisaavissa olevan jatkojohdon, joka oli yhä seinässä kiinni. En vieläkään voi käsittää, miksi joku oli sen sinne tiputtanut.

6. Oletko harkinnut osaamisesi hyödyntämistä tulevaisuudessa, esim. oman firman perustamista?

Minulla ei vielä ole omaa firmaa. Olen kylläkin harkinnut sellaisen perustamista, sillä omistan valo- ja äänentoistolaitteistoa ja olen tehnyt laitteistollani harrrastuksenomaisia keikkoja. Aikaa ei kuitenkaan ole vielä ollut tarpeeksi varsinaisen oman firman perustamiseksi ja suurten keikkamäärien hankkimiseksi sekä hoitamiseksi.

7. Olet käynyt Munkassa koulua kuusi vuotta. Millaisia muistoja sinulla on kouluvuosilta?

Koulun matkat ovat usein olleet todella hienoja, kenties hienoimpana EUSO-tiedekilpailu Klagenfurtissa, Itävallassa.

8. Kuvaile Munkkaa kolmella adjektiivilla.

Aktiivinen, kannustava ja perinteinen.

9. Olet kevään 2017 ylioppilas. Onnittelut siitä. Millaisia ohjeita ja neuvoja antaisit nykysisille lukiolaisille tuleviin koitoksiin?

Hommia kannattaa tehdä tasaisesti läpi lukion eikä ainoastaan koeviikolla ja ennen kirjoituksia. Pitää muistaa myös viettää tarpeeksi vapaa-aikaa.

10. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on?

Olen hakenut opiskelemaan valo- ja äänitekniikkaa ja olen menossa tammikuussa inttiin, mutta suunnitelmani ovat vielä pääosin auki.

 


10 kysymystä -palstalla julkaistaan haastatteluja munkkalaisista – joko nykyisistä tai entisistä. Haastateltavat voivat olla eri alojen osaajia ja harrastajia, palkittuja tai muuten vain erityisiä. Tunnetko kiinnostavan tyypin?

Vinkkaa osoitteeseen anu.pohjanoksa @ munkka.fi.