Ilja Minkin

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Ilja Minkin, abiturientti. Tulen Pitäjänmäestä.

2. Olet tämän vuoden abiturientti. Millainen olo on nyt kirjoitusten jälkeen?

Olo on helpottunut, kun ei tarvitse vähään aikaan opiskella. Tunnelma on silti kuitenkin hieman haikea, sillä lukioaika lähenee loppuaan.

3. Olet käynyt Munkan YT-linjan. Miten kiteyttäisit viimeiset kolme vuotta lukiossa?

Lukio on ollut erittäin opettavainen, hauska ja kansainvälinen kokemus, suurilta osin yt-linjan ansiosta. Koulurakennuksessa ja sen ulkopuolella on tullut opittua paljon uutta opintoja ja elämää varten.

4. Kenelle suosittelisit Munkan lukiota ja toisaalta sen YT-linjaa?

Munkan lukiota suosittelisin kaikille, joita kiinnostaa laadukkaassa kouluympäristössä opiskelu. Koulussamme on monipuolinen kurssitarjonta ja loistavia opettajia – jos nämä kiinnostavat, niin kannattaa hakea.

Yt-linjaa taas suosittelisin kaikille, joita kiinnostavat yhteiskunnalliset asiat. Linjan tarjonta on erittäin laajaa. Vaikkei esimerkiksi talous pahemmin kiinnostaisi, niin linjan monipuolisen tarjonnan ansiosta voi paneutua esimerkiksi oikeudellisiin tai poliittisiin teemoihin. Kaikenlainen yhteiskunnallinen kiinnostus on siis hyvä syy hakea linjalle. Suosittelen.

5. Olet kova lukemaan ja hyvä kirjoittamaan. Kuka on lempikirjailijasi? Entä lempikirjasi tai kirjallisuudenlajisi?

Yksittäistä lempikirjailijaa en valitettavasti osaa nimetä. Lukioaikana lukemistani kirjoista suosikkini on Mihail Bulgakovin kirjoittama Saatana saapuu Moskovaan.

6. Mitä harrastat?

Olen harrastanut kymmenen vuotta jalkapalloa Fc Pohussa. Olen seurassa myös valmentaja.

7. Miten evästäisit nykyisiä ysejä syksyllä alkavia opintoja ajatellen?

Tulkaa lukioon avoimin mielin ja muistakaa pitää hauskaa. Lukiossa on paljon erilaisia opintoja, ja ysillä ei välttämättä vielä tiedä mistä pitää. Kokeilkaa siis eri aineita. Esimerkiksi en itse tiennyt, mitä odottaa lukiossa alkavalta filosofialta, mutta mielenkiintoisten aiheiden ja laadukkaan opetuksen vuoksi siitä tuli yksi suosikkiaineistani.

8. Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia sinulla on lukion jälkeen?

Lähden kesällä suorittamaan varusmiespalvelustani Upinniemen Rannikkoprikaatiin. Armeijan jälkeen toivoisin aloittavani opinnot yliopistossa. Hain kevään yhteishaussa Helsingin yliopistoon opiskelemaan politiikkaa ja viestintää.

9. Missä näet itsesi kymmenen vuoden kuluttua?

Toivottavasti opintoni suorittaneena ja mielenkiintoisessa työpaikassa. Minua kiinnostaisivat kansainväliset tehtävät, joten mahdollisesti ulkomailla työskentelemässä.

10. Kerro vielä jokin hauska tai muuten mieleen jäänyt sattumus lukioajoiltasi?

Lukioajalta on vaikea kertoa jotain yksittäistä tapausta, sillä mielenkiintoisia asioita on tapahtunut paljon. Esimerkiksi opintomatkat ovat jääneet hyvin mieleen. Muun muassa abivuodelta mieleen jäänyt tapahtuma on, kun pääsimme seuraamaan yt-linjan kanssa presidentinvaalin toisen kierroksen mediatilaisuutta, ja vastavalittu presidentti Alexander Stubb tuli kyselemään tunnelmiamme.