I Care -oppilaiden Pohjoismaisen kirjastoviikon ääneenlukuhetki esikoululaisille 21.11.17

Marraskuussa vietettiin 21. kertaa Pohjoismaista kirjastoviikkoa. Koulussamme tapahtuma oli esillä muun muassa 13.11. maanantaina pidetyssä aamunavauksessa, jossa luimme ja kuulimme pätkän Ulla-Lena Lundbergin Jää-romaanista.

Tiistaina 21.11. I Care -lukudiplomia suorittavat seitsemäsluokkalaiset pitivät vajaan tunnin mittaisen lukuhetken Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun eskarilaisille. Tilaisuus alkoi kello yhdeksältä, mutta me seitsemäsluokkalaiset saavuimme paikalle jo kahdeksalta avaamaan ääntämme ja järjestelemään paikkoja.

   

  

  

Kun esikoululaiset saapuivat, ilmassa oli naurua ja pientä jännitystä. Lukemamme kirja oli Mauri Kunnaksen Aarresaari, jonka ilmeisesti monet eskarilaisista olivat jo kuulleet. Lukeminen sujui hyvin, lukuun ottamatta muutamaa asiaankuuluvaa kommellusta. Kuuntelijat supattelivat ja katselivat innostuneena valkokankaalle heijastettuja kuvia.

  

  

  

  

Tilaisuuden päätyttyä Munkkiniemen yhteiskoulun monttu täyttyi jälleen pienten lasten innostuneesta pulinasta, ja vähitellen he poistuivat ohjaajiensa johdolla. Kaiken kaikkiaan onnistunut lukuhetki!

Saimi Hartikainen 7a