Fashion Business -kurssilaiset Eetti ry:n työpajassa

Torstaina 16.3. Fashion Business -kurssin opiskelijat tutustuivat viherpesuun Eetti ry:n työpajassa.

Eetti ry:n edustajat olivat järjestäneet meille kiinnostavan pakohuonepelin. Pelissä selvitimme ja tutkimme epäekologisen yrityksen salaisuuksia sekä opimme viherpesusta. Tällä kertaa Eetti ry saapui koulullemme työpajan merkeissä. Yrityksen toiminta oli meille tuttu Minna Laakson luennosta viime syksyltä.

Eettisen kaupan puolesta ry on kansalaisjärjestö, joka edistää oikeudenmukaista ja vastuullista kauppaa. Nämä aiheet ovat olleet tärkeässä asemassa meidän kurssimme sisältöä, joten oli kiinnostavaa päästä tutustumaan aiheisiin myös pelin kautta. Peli oli mukaansatempaava ja opimme siitä paljon tarpeellista tietoa vastuullisuudesta.

Pakopelin jälkeen käsittelimme yhdessä viherpesua ja millaisia kysymyksiä se herättää. Viherpesu on yritysten pinnallista ympäristöystävällisyyttä, joka ei kuitenkaan ulotu mainonnan ulkopuolelle. Tätä tapahtuu erityisesti yrityksissä, jotka haluavat puhdistaa mainettaan ympäristöystävällisemmäksi. Monille käsite viherpesu oli ennen täysin tuntematon, mutta nyt ymmärrämme sen epäeettisyyden. Opimme torstaina paljon tärkeää tietoa, jota voimme hyödyntää myös tulevaisuudessa.

Kiitos paljon Eetti ry:n tiimille opettavaisesta työpajasta!

Lotta Hietalahti 2D

 

 

 

SM