Eurooppa-päivä Oodissa

YT-linjan delegaatio lähti ilomielin 9.5.2022 vierailemaan Oodin alakerrassa järjestettävään Eurooppa olemme me -tapahtumakiertueen viimeiseen tapahtumakertaan. Paikan päältä löytyi monenlaista Euroopan Unioniin kytköksissä olevaa yritystä tai yhdistystä, kuten Eurooppanuoret, Eurooppatiedotus sekä European Investment Bank. Tilaisuuden ja koko kampanjan tarkoituksena on ollut tuoda EU:ta lähemmäs tavallista kansalaista ja etenkin nuorisoa.

Delegaatiomme aloitti vierailunsa kiertelemällä keskuskirjasto Oodin alakerrassa. Jututimme eri järjestöjen edustajia ja keräsimme matkaamme EU-tuotteita. Kävimme tämän jälkeen kuuntelemassa Euroopan investointipankin järjestämää keskustelutilaisuutta kestävästä rahoituksesta Euroopan Unionin alueella. Puhujana tässä kiinnostavassa keskustelupaneelissa oli Eila Kreivi (Euroopan investointipankin Chief Sustainable Finance Advisor) ja juontajana Jaani Pietikäinen (Euroopan investointipankin Helsingin toimiston johtaja).

“Vahva EU on Suomen etu”, tätä myyntilausetta käytti komissaari Jutta Urpilainen (sd) kuvaillessaan EU:n ja Suomen suhdetta. Tapahtumassa oli komissaarin lisäksi puhumassa muun muassa meppejä ja ministereitä. Vierailijoiden aiheet käsittelivät niin Ukrainan sota kuin ilmastonmuutostakin.

Munkan delegaatio kiittää kaikkia tapahtuman järjestäneitä ja mahdollisuutta päästä kuulemaan asianosaavia puhujia.

Onni Mykkänen, Ilja Minkin ja Elsi Meretniemi