Erasmus+-vieraita Munkassa

Erasmus+-projekti Union of Solar system via Geogebra näkyi Munkassa 21.-25.10. Projekti on 2-vuotinen, ja siinä tutkitaan ja mallinnetaan aurinkokuntaa, planeettoja ja niiden kiertoratoja GeoGebraa apuna käyttäen. Projekti toteutetaan viiden maan (Turkki, Portugali, Italia, Tšekki ja Suomi) yhteistyönä. Kahden vuoden aikana oppilaita jokaisesta osallistujamaasta kokoontuu viisi kertaa yhteen työskentelemään projektin parissa. Viime lukuvuonna vierailtiin Portugalissa ja Italiassa, tänä syksynä täällä Suomessa. Kevätkaudella tavataan Tšekeissä ja Turkissa.

Suomen viikon aikana työpajoissa tehtiin 3D-malleja aurinkokunnasta Geogebran avulla, etsittiin tietoa planeetoista ja tehtiin tietoiskuvideoita Green screen -tekniikkaa käyttäen. Lisää tietoa aurinkokunnasta ja avaruudesta saatiin Observatoriossa sekä Heurekan työpajoissa ja planetaariossa.

Mielenkiintoisten ja opettavaisten työpajojen lisäksi vieraat saivat tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja luontoon Amazing race -kierroksella Helsingissä sekä Haltiassa ja metsäretkellä Nuuksiossa. Tehtiin retki myös Fazerin vierailukeskukseen. Ulkomaalaiset oppilaat majoittuivat perheissä ja pääsivät näin tutustumaan suomalaiseen arkeen.

NS