”Det var inget problem, eftersom jag kunde sköta alla saker flytande, javisst på svenska!”

Jag var på en språkkurs i Framnäs, Sverige, som ligger nära Piteå. Kursen var sponsorerad av Pohjola-Norden. Språkkursen tog 10 ganska intensiva dagar. Vi hade mycket att göra: varje dag hade vi många undervisningstimmar och vi lärde oss att prata svenska mer flytande och överhuvudtaget bättre. Och vi fick fika nästan varje stund.

Jag gjorde t.ex en presentation, som jag höll inför ganska många människor. Jag är ganska säker, att jag aldrig hade pratat så väl svenska: det var kul att märka, att jag inte behövde tänka så mycket om vad jag skulle säga. Att prata svenska kändes så lätt, efter att ha pratat det för många dagar.

I hemresan fick jag stanna en extra natt i Stockholm, eftersom mitt flyg var försenat. Det var inget problem, eftersom jag kunde sköta alla saker flytande, javisst på svenska!

Liisa Timonen