“Analyytikon tärkein ominaisuus on kylmän viileä skeptisyys” — vierailu Inderesillä

Ryhmä sijoittamisesta kiinnostuneita opiskelijoita pääsi Inderesin Ruoholahden toimistoon vierailulle 8.3.2023 ekonomisti Marianne Palmun johdolla.

Aloitimme kierroksen 10. kerroksen toimistotiloista, jonne asetuimme kuuntelemaan Marianne Palmun presentaatiota. Tutustuimme esityksessä Inderesin ja sen työntekijöiden toimintaan “kulissien takana”. Mieleenpainuvaa oli kuulla analyytikon vaativista ominaisuuksista: “Stressinsietokyky ja tietynlainen tyhjäpäisyys.” Eli henkistä varautumista ja ymmärtämistä siihen, että virheitä tulee kaikille ja ne on pystyttävä nollaamaan mielestä. Tulkitsin kuuntelijana ja Inderesin vakituisena lukijana sen, että ihmiset eivät välttämättä aina ymmärrä, kuinka vaativaa työ on analyytikkona. Yksikin pieni virhe-ennustus voi johtaa satoihin pettymyksiin.

Jännittävää esityksessä oli myös kuulla Palmun omasta polusta kohti Inderesiä.

Esityksestä siirryimme toimistokoirien johdattamana alakerran toimistoon, jossa pääsimme kysymään sijoitusalan ammattilaisilta heidän mielipidettään analyytikon ominaisuuksista. He päätyivät siihen tulokseen, että kylmän viileä skeptisyys on hyvin merkitsevä tekijä.

Aika kului mielenkiintoisen asian ympärillä nopeasti. Päätin siis vielä jutella Palmun kanssa viimeisestä vinkistä nuorille sijoittajille ja päädyimme tulokseen: “Aika on nuoren sijoittajan puolella.” Aloittaminen mahdollisimman varhain antaa paremmat mahdollisuudet oppia virheistä ja tehdä voittoa!

Vierailu Inderesillä oli todella vaikuttava ja innostava, ja se rohkaisi ryhmäämme jatkamaan eteenpäin kohti menestyksekästä sijoittamista.

Tässä loppuun vielä Inderesin toimiston huippupalat: riehakkaat toimistokoirat, upeat ja modernit toimistotilat hulppeine näkymineen ja tietysti työntekijöiden välinen yhteishenki!

 

 

 

 

Kiitos Mariannelle ja koko tiimille tästä mahdollisuudesta!

Oskari Nurmi 1C