Alida Virkkunen

Toukokuun SM-kisoissa kilpailimme Herttakuningatar-teemaisella ohjelmalla. Kuvassa olemme loppurivissä vilkuttamassa yleisölle kilpailuohjelmamme esittämisen jälkeen.

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Nimeni on Alida Virkkunen ja olen 15-vuotias. Asun Helsingissä ja käyn 9. luokan matikkaluokkaa täällä MYKissä.

2. Mitä harrastat ja milloin aloitit harrastuksesi?

Harrastan joukkuevoimistelua Olarin Voimistelijoissa OVO Junior Teamissa. Harrastukseni alkoi temppujumpasta 3-vuotiaana, josta siirryin joukkuevoimisteluun 4-vuotiaana.

3. Millä tasolla harrastat ja kuinka paljon sinulla menee viikossa aikaa harrastuksesi parissa?

Harrastan joukkuevoimistelua MM-tasolla. Treenejä minulla on vaihdellen 6–8 kertaa viikossa, noin kolme tuntia kerrallaan. Useimmiten treenitunteja kertyy viikossa noin 25.

4. Millaisia asioita harrastaminen vaatii?

Harrastukseni vaatii tiukkaa sitoutumista niin treeneissä, leireillä, kisoissa kuin treenien ulkopuolellakin. Kun on kyse joukkuelajista, niin jokaisen läsnäolo treeneissä on erittäin tärkeää. Koulusta joudun olemaan välillä pois treenien, leirien tai kisojen takia.

5. Miten onnistut yhdistämään vaativan harrastuksen ja koulutyön?

Koulun ja voimistelun yhdistäminen vaatii minulta hyvää aikatauluttamista ja etukäteen suunnittelua. Minua helpottaa arjessa, kun olen miettinyt etukäteen, milloin hoidan minkäkin koulutehtävän tai milloin luen kokeisiin. Pyrin tekemään koulussa mahdollisimman paljon tehtäviä ja käyttämään aikani siellä hyödyksi, jotta kotiin jäisi mahdollisimman vähän tehtävää.

6. Mitä olet saavuttanut ja millaisia tavoitteita sinulla vielä on?

Tuoreimpana saavutuksena minulla ja joukkueellani on vuoden 2022 SM-kulta, jonka voitimme toukokuussa. Tavoitteenani on pystyä jatkamaan joukkuevoimistelua vielä mahdollisimman pitkään, ja seuraava tähtäin on marraskuun MM-kisoissa, jotka järjestetään Itävallassa.

7. Millaisia positiivisia kokemuksia sinulla on harrastuksen parista?

Harrastukseni kautta olen saanut paljon tärkeitä ystäviä, jotka tulevat varmasti olemaan elämässäni voimisteluharrastukseni päätyttyäkin. Olen päässyt myös matkustamaan paljon kisojen ja leirien myötä – esimerkiksi Italiaan, Espanjaan, Bulgariaan ja Viroon.

8. Miksi kannattaa urheilla?

Mielestäni urheilu kannattaa, koska on hienoa haastaa itseään ja kehittyä aina paremmaksi. Joukkuelajeissa oppii myös paljon elämässä tärkeitä yhteistyötaitoja ja muiden arvostamista.

9. Ketä urheilijaa ihailet? Miksi?

En ihaile ketään yksittäistä urheilijaa, mutta kunnioitan suuresti urheilijoita, jotka ovat saavuttaneet pitkän uran urheilulajinsa parissa.

10. Katso tulevaisuuteen. Missä näet itsesi viiden vuoden kuluttua?

Haluaisin tulevaisuudessa päästä opiskelemaan lääketiedettä, joten toivoisin näkeväni itseni lääketieteen opiskelun parissa. Toivoisin myös, että voimistelu olisi ainakin jossain muodossa mukana elämässäni – joko vielä harrastuksena tai sitten esimerkiksi valmentamisen muodossa.