Aaro Niinille jälleen kisamenestystä!

Koulumme abiturientti Aaro Niini on jälleen saavuttanut kisamenestystä. Mihin kisaan osallistuit, ja mikä oli sijoituksesi?

Sijoituin viidenneksi lukion matematiikkakilpailussa, joka on osa MAOLin järjestämiä Neljän tieteen kisoja. 

Oliko kilpailusta ja sijoittumisestasi jotain konkreettista hyötyä? Mitä tuli palkinnoksi?

Kymmenen parhaan joukkoon pääsemisestä irtoaa opiskelupaikka moniin korkeakouluihin, tosin se minulla oli jo taskussa samasta kilpailusta viime vuonna. 

Kerro hieman itse kisasta: missä ja miten kilpailu pidettiin ja paljonko osallistujia oli? Mitä kilpailussa tehtiin, ts. millaisia kysymyksiä ja tehtäviä ratkottiin?

Alkukilpailu pidettiin syksyllä omalla koululla ja siinä oli kolme sarjaa iän mukaan. Loppukilpailuun valittiin parhaat kustakin sarjasta, yhteensä reilut 30 kilpailijaa, ja se oli kaikille yhteinen. Koronarajoitteiden takia finaalikin tehtiin omalta koululta käsin. Aikaa oli kolme tuntia viiden tehtävän ratkomiseen. Ne tehtiin kynällä paperille eikä laskinta, Maolia tai muitakaan apuvälineitä ollut käytössä. Tehtävät olivat kieltämättä haastavia ja vaativat ennen kaikkea sinnikkyyttä sekä oivaltamista. 

Jos joku innostuisi lähtemään kilpailuihin tulevaisuudessa, miten niihin olisi hyvä valmistautua? Mitä neuvoja antaisit nuoremmille? Miten kisoihin pääsee?

Alkukilpailuun pääsee kuka tahansa koettamaan onneaan – ja sitä suosittelen kaikille vähänkään kiinnostuneille, sillä eihän siinä ole mitään hävittävää – mutta jatkoon on tietysti hankalampi päästä. En ole ikinä erityisemmin valmistautunut kilpailuihin, vaikka tietysti on hyvä osata lukiomatematiikan perusteet. Itse mieluummin rentoudun kuin pänttään kilpailun alla. 

Millaisia suunnitelmia Sinulla on tulevaisuudelle – mikä tuntuu omimmalta alalta jatko-opiskeluja ajatellen?

Aion lunastaa kilpailusta hankitun paikan Aallosta tai Helsingin yliopistosta. Näiden tarjoamat mahdollisuudet fysiikan ja matematiikan parissa kiinnostavat. 

Munkkalaiset onnittelevat Aaroa hienosta saavutuksesta!

KN