9f-luokka Vierumäellä 10.-12.5.2023

Keskiviikkona 10.5.2023 olimme aamupäivän ruokailuun asti oppitunneilla ja osa koulumme lukion YT-linjan kokeessa. Klo 11 tilausbussi aloitti matkansa 9f-luokka kyydissä Vierumäkeä kohti. Bussimatka kesti noin 2 tuntia, jonka aikana kaiuttimissa soi musiikki ja korttipelit olivat hyvin vauhdissa.

Saavuimme noin klo 13 lämpimään ja aurinkoiseen Vierumäkeen. Veimme tavaramme Mänty-nimiseen huoneeseen ja aloitimme ensimmäisen päivämme beachvolleylla. Jakauduimme tosipelaajiin ja höntsääjiin. Peli kesti 1,5 tuntia, ja kovassa auringonpaisteessa moni väsähti, mutta kaikki kuitenkin jaksoivat loistavasti. Beachvolleyn jälkeen matkamme suuntasi kaupunkisotaan. Pelasimme erilaisilla variaatioilla, kuten lipunryöstöllä.

Pelien jälkeen menimme Puhti-ravintolaan nauttimaan maukasta päivällistä. Päivällisen jälkeen majoituimme Country Club -nimiseen majoitusalueeseen. Majoitukset olivat pieniä asuntoja rivitaloissa ja majoituimme kahden ja kolmen hengen ryhmissä huoneisiin. Loppupäivän ennen iltapalaa meillä oli vapaa-aikaa, jonka aikana saimme asettua huoneisiimme ja esimerkiksi tutkia lähiympäristöä. Moni kävi salilla ja pelasi korttia ja tietenkin söi herkkuja, jotka oli tuotu kotoa tai ostettu kahviosta.

Iltapala oli yhdeksältä, jonka jälkeen menimme huoneisiimme ja valmistauduimme nukkumaan. Ehdittiin vielä katsoa televisiota ja sieltä tulikin Harry Potter -elokuva.

Torstaina heräsimme melko lyhyiden yöunien jälkeen aamupalalle, jonne kaikki lömpsivät unisena. Aamupalan jälkeen meillä olikin vuorossa sulkapalloa, jota opetti meille meidän oma ohjaajamme Timo. Sulkapalloa seurasi vesiralli, johon eivät harmillisesti kaikki osallistuneet. Vaihtoehtona sai myös käydä kävelyllä Valkjärven ympäri, jossa bongattiin muun muassa käärmeitä, sorsia ja perhosia. Moni pelästyi kovasti käärmettä. Mukaan lukien luokanvalvojamme Riina.

Sen jälkeen söimme lounaan ja lähdimme monen suosikkilajiin, eli riippumattorentoutukseen metsän keskelle. Kävelimme metsään ja jakauduimme pareihin/kolmen ryhmiin, ja ripustimme riippumatot puihin. Tämä olikin monen ensimmäinen kerta riippumatossa. Rentoutuksen jälkeen suuntasimme tekonurmelle jalkapallon pariin. Pelasimme aluksi koko luokalla, mutta hetken päästä jakauduimme taas tosissa pelaaviin ja höntsääjiin. Mukaan höntsäpeliin liittyivät Riina ja toisena valvojana ruotsin opettaja Jessica.

Sen jälkeen meillä oli sisäareenalla nerffausta. Moni nautti siitä, kun sai ampua luokkatovereitaan pyssyllä (mutta tietenkin leikkimielisesti!). Sen jälkeen oli päivällinen, jota seurasi taas vapaa-aika. Illan aikana televisiosta taisikin tulla Euroviisut, jota moni seurasi.

Viimeisen päivän aamuna aamiaisen jälkeen lähdimme kuntonyrkkeilemään. Opettelimme aluksi nyrkkeilyn perusteita Timon johdolla, jonka jälkeen saimme nyrkkeillä pareissa. Nyrkkeilyn jälkeen saimme kokeilla jousiammuntaa, jossa kolme ihmistä luokaltamme saivat napakympin! Jousiammunnan jälkeen oli aika mennä pakkaamaan tavarat ja luovuttaa huoneet. Matkatavaroiden kanssa kipusimme kivistä ja hiekkaista ylämäkeä ylös, mikä ei ollut kovin monen mielestä mieluisaa. Sen jälkeen söimme lounaan, joka olikin viimeinen ateriamme Vierumäellä. Lounaan jälkeen oli aika viimeiselle lajille eli leirikouluolympialaisille, jossa jakauduimme neljään ryhmään ja lajeja olivat muun muassa keihäänheitto, tikka ja frisbee.

Olympialaisten jälkeen oli aika pakata tavarat bussiin ja suunnata takaisin Munkkaan!

Maria S., Sophia N. & Christina H. 9f