57th Friendship Cup 26.-29.4.2017 Tallinna

YT-linjan opintomatkalta Tartosta kisoihin Tallinnaan rientäneen Jarno Oksasen raportti kisoista:

Hyppäsin 27.4. aikaisin aamulla bussiin Tartosta kohti Tallinnaa pelaaman Frienship Cup:ia Ruotsia, Viroa, Latviaa ja Liettuaa vastaan. Turnauksessa kilpailtiin paremmuudesta koripallossa, lentopallossa ja extralajina soudussa. Munkka tunnetusti hoiti koripallomestaruudet tyylikkäästi Munkkiniemeen sekä tytöissä että pojissa.

Lentopallossa tulikin sitten vastaan kovempaa luuta, kun Baltian maat tulivat ja lakaisivat munkkalaiset maanpintaan tylyin lukemin. Muiden maiden vahvuutena olivat monet lajin harrastajat, kun taas munkkalaiset menivät vain muutamien liikuntatuntien harjoitusten kokemuksella pelaamaan. Mutta tämä varmasti tulee muuttumaan tulevissa kisoissa ja Munkka sisuuntuneena tulee nappaamaan voittoja myös lentopallossa.

Joka vuonna vaihtuva extralaji oli tänä vuonna soutaminen, josta Munkka vei taas voiton kotiin jännittävien vaiheiden jälkeen. Munkan panos siis kisoissa oli kova, kun koulu nappasi viidestä kisasta kolme voittoa.

Viron reissu oli kokonaisuudessaan todella miellyttävä kokemus, ja koulun järjestelemänä sain vielä mahdollisuuden osallistua molempiin: sekä yhteiskunta- ja talouslinjan matkalle sekä urheilukilpailuihin Tallinnaan.

Jarno Oksanen 2B

Tunnelmia päättäjäisistä:

56 vuotta Riika, Vilna ja Tallinna pelasivat keskenään kori- ja lentopalloa, tänä vuonna mukana olivat myös Västerås ja Munkkiniemi. Koripallopytyt matkasivat Helsinkiin ja samoin bonuslajina käyty ergometrisoutu. Lajinsa parhaina palkittiin Liisa Vänttinen, tyttöjen koripallo; Miika Heinonen, poikien koripallo ja Stella Kaminen, ergometrisoutu. Kokonaissijoitus hienosti toinen. MR

Katso tulokset: www.gag.ee/loppes-57-sopruskohtumise-spordis-rvthv-2017