Wilma Rühr ja Max Neuvonen

1. Kuka olet ja mistä tulet? 

Wilma: Olen Wilma Rühr 7G-luokalta ja tulen Munkkiniemestä.

Max: Olen Max Neuvonen ja tulen Kuusisaaresta.

2. Olemme olleet haastatteluhetkellä noin kuukauden etäopetuksessa. Miten etäopiskelusi on sujunut? Millainen on tyypillinen etäopiskelupäiväsi? 

W: Etäopiskelu on sujunut ihan hyvin. Parina päivänä on ollut hieman hankalaa, mutta muuten hyvin. Tyypillinen etäopiskelupäiväni alkaa normaalisti aamiaisella, jonka jälkeen aloitan kouluhommat.

M: Etäopiskeluni on sujunut hyvin. Herään 8.30, petaan sänkyni ja kastelen avokadopuuni. Sen jälkeen menen alas syömään ja tekemään koulutehtäviä.

3. Kuvaile paikkaa, jossa mieluiten opiskelet tällä hetkellä. 

W: Opiskelen mieluiten tällä hetkellä omassa huoneessani työpöydän ääressä.

M: Työskentelen mieluusti alakerran ruokasalissa.

4. Millaisia keinoja olet keksinyt helpottamaan omaa etäopiskeluasi?

W: Etäopiskelun helpottamista varten olen tehnyt muun muassa näin:

Kaverini kertoi hyvän idean laittaa post-it lappuja lukujärjestykseen niin, että kun on saanut kyseisen kouluaineen tehtävät tehtyä, ottaa lapun pois. Koulukirjani ovat kaapissani kahdessa pinossa, joista toisessa on tehdyt kouluaineet ja toisessa tekemättömät. Olen myös puhunut kavereideni kanssa videopuheluja ja olemme auttaneet toisiamme, jos emme ole osanneet jotain läksyä.

M: Nukun enemmän, pukeudun rennosti (esim. huppari ja verkkarit) ja otan taukoja kouluhommien välissä.

5. Mikä etäopetuksessa on ollut kivaa? Entä hankalaa? Miksi? 

W: Etäopiskelussa on ollut kivaa se, että on voinut tehdä kouluhommia eri paikoissa, kuten sängyllä, lattialla tai työpöydän ääressä. Voi herätä myöhemmin kuin normaalisti ja voi tehdä kouluhommat omaan tahtiin, niin että saa ne tehtyä jo ennen 13.00 tai 12.00. Hankalaa on ollut, jos en ole ymmärtänyt jotain tehtävää tai on ollut paljon tehtäviä ja niiden aikaraja on ollut esimerkiksi klo 14.00 tai 15.00.

M: Kivaa on ollut, että saa nukkua enemmän. Mutta koulutehtäviä on ollut paljon enemmän.

6. Mitä kaipaat lähiopetuksesta? Miksi? 

W: Kaipaan lähiopetuksessa kavereita: sitä, että ei tarvitse tehdä sekä tuntitehtäviä että läksyjä kotona. Kaipaan koulussa vaeltelua kavereiden kanssa, kun ei löydetä oikeaa luokkaa, mutta ehdimme kuitenkin ajoissa tunnille.

M: Kaipaan kavereita ja lukujärjestystä, koska sen avulla tietää koko ajan, missä pitää olla ja mitä pitää tehdä.

7. Mitä uutta esimerkiksi opiskelutaidoista olet oppinut etäopetuksen aikana? 

W: Olen oppinut itsekuria, kuten sitä, että teen kaikki tehtävät ajoissa enkä tee jotain muuta sillä välin.

M: Olen oppinut käyttämään Teamsia.

8. Miten koronatilanne on vaikuttanut vapaa-ajanviettoosi? Miten olet saanut ajan kulumaan? 

W: Koronatilanteen aikana olen muun muassa katsonut sarjoja ja elokuvia, maalannut, tehnyt erilaisia haasteita, joita olen löytänyt somesta ja käynyt ulkona rajoitusten mukaan.

M: Se, että ei päässyt mökille yhdessä vaiheessa, ärsytti vähän ja se, että ei näe kavereita. Aika kuluu urheillessa ja internetissä.

9. Suosittele jotain hyvää tv-sarjaa, elokuvaa tai kirjaa, johon olet tutustunut viime viikkoina. Kerro myös, miksi pidit siitä. 

M: En ole tutustunut uusiin kirjasarjoihin, mutta Netflixissä oleva Sherlock Holmes on todella hyvä.

W: Olen katsonut uudestaan sarjoja ja elokuvia, joita olen jo katsonut aikaisemmin, mutta myös uusia elokuvia. Olen katsonut mm. Kikin lähettipalvelun ja Godzilla 2 King of the Monstersin. Kikin lähettipalvelun olen nähnyt jo aikaisemmin, tykkään siitä ja useista muistakin Studio Ghiblin elokuvista. Godzillasta tykkäsin, koska siinä on lempinäyttelijäni ja tykkään toimintaelokuvista. Olen katsonut myös uudestaan Netflixistä Greenhouse Academya ja Stranger Thingsia. Tykkään molemmista, koska niissä on jännitystä ja toisessa on taas lempinäyttelijäni ja molemmissa on myös monta muuta todella hyvää näyttelijää.

10. Ensimmäinen vuotesi yläasteella on ollut tavanomaisesta poikkeava ja varmasti jää mieleen. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää koulukavereillesi tai tuleville seiskoille?

M: Tuleville seiskoille haluaisin sanoa, että vaikka kuinka vaikeaa lähiopetus tulee olemaan, on se kymmenen kertaa kivempaa kuin etäopiskelu karanteenissa.

W: Haluan sanoa koulukavereilleni, että muistakaa pysyä positiivisena. Vaikka nyt ei kannata kauheasti mennä kavereiden kanssa ulos, jos kuitenkin menette, älkää menkö monen kaverin kanssa ja älkää vaihdelko joka päivä henkilöä, jonka kanssa olette, vaan olkaa saman/samojen kanssa. Pidetään kaikki terveinä ja turvassa! Tsemppiä vielä kaikille näille vaikeille ajoille!