KO01k Ruoanvalmistus ja leipominen
Koulukohtainen soveltava kurssi
Opetussuunnitelma 2016
Kurssilla perehdytään erilaisten ruokien ja leivonnaisten valmistamiseen. Kurssin ideana on jatkaa ruoanlaiton ja leipomisen opiskelua peruskoulussa opitun pohjalta. Kurssi ei edellytä kuitenkaan valinnaisen kotitalouden opintoja peruskoulussa. Kurssilla vieraillaan mahdollisuuksien mukaan erilaisissa ruoka-alan yrityksissä ja tutustutaan näin ollen ruoka-alaan mahdollisena tulevaisuuden työalana. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. Kurssin voi suorittaa minkä tahansa vuosikurssin aikana.
KO02k Makumatka maapallon ympäri
Koulukohtainen soveltava kurssi
Opetussuunnitelma 2016
Kurssilla tutustutaan eri maiden ruokakulttuureihin. Kurssin aikana suunnitellaan ja valmistetaan ateriakokonaisuuksia jokaisen maanosan ruokakulttuurista. Kurssilla vieraillaan mahdollisuuksien mukaan erilaisissa ruoka-alan yrityksissä ja tutustutaan näin ollen ruoka-alaan mahdollisena tulevaisuuden työalana. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. Kurssin voi suorittaa minkä tahansa vuosikurssin aikana.
KO03k Ravintolapäiväkurssi
Koulukohtainen soveltava kurssi
Opetussuunnitelma 2016
Kurssi antaa realistisen ja käytännönläheisen kuvan ravintola-alan pienyrittäjän mahdollisuuksista ja haasteista. Opetus ja toiminta toteutetaan kotitalouden ja yhteiskuntaopin yhteistyönä. Kurssilla järjestetään pop-up –ravintola yhdeksi päiväksi (ravintolapäivä). Ravintolan mahdollinen tuotto käytetään kurssin oppilaiden hyväksi. Kurssi arvioidaan suoritusmerkinnällä. Kurssin voi suorittaa minkä tahansa vuosikurssin aikana.
KOLD1 Kotitalouden lukiodiplomi
Valtakunnallinen soveltava kurssi
Opetussuunnitelma 2016
Lukiodiplomin aiheet määrittelee Opetushallitus. Opettaja toimii prosessissa ohjaajana. Lukiodiplomin suorittaminen edellyttää kahden lukiokurssin hyväksyttyä suoritusta.