Junction Hackathon Munkassa

Helsingin Wanhassa satamassa järjestettiin 25.–27. marraskuuta suuri IT-alan tapahtuma. Ideana oli törmäyttää innovatiivisia nuoria koodaajia, yrityksiä ja rahoittajia. Junction tarkoittaakin risteystä, liittymää ja rajapintaa. Hackathon puolestaan käsitteenä yhdistää maratonin ja koodaamisen. Lopputulemana saattaa olla vaikkapa älykkäästi ihmisen tarpeisiin reagoiva rakennus tai älylaitteen käyttäjän terveyttä herkeämättä valvova applikaatio.

Koulumme majoitti osan Helsinkiin saapuneista vieraista. Seuraavassa kolme järjestelyihin osallistunutta vastuuhenkilöä kertoo kokemuksistaan.

Jingwei Liu, majoituksen pääkoordinaattori:

  • Päädyin mukaan tapahtuman järjestelyihin Aalto-yliopiston kautta. Opiskelen siellä tuotantotaloutta. Hengailin kesällä StartUp Saunalla (ajatus/yrityshautomo). Tapasin siellä monia Aaltoes-tyyppejä, joilta kuulin Junction-tapahtumasta. Pidän vastuullisista tehtävistä. Tavoitteiden saavuttaminen on paras palkinto. Otimme ensin yhteyttä Helsingin kaupungin kouluihin, mutta päätöksenteon hitaus ja byrokratia osoittautuivat ongelmaksi. Munkassa homma toimii. Olimme varautuneet noin 200 vieraan majoittamiseen koulussa, mutta lopulta paikalle saapui vain noin 80–100 yöpyjää. Pieniä kommelluksia toki aina sattuu, mutta kaiken kaikkiaan viikonloppu sujui hyvin.

Iiris Inkeroinen, lukiolainen ja vapaaehtoistyöntekijä:

  • Leppoisaa hommaa. Majoitusvieraat ovat lähinnä kyselleet käytännön juttua, kuten tietä ratikalle tai suihkutiloja. Tuntuvat viihtyvän omissa oloissaan, käyvät lähinnä nukkumassa.

Kalle Kaitala, Turun kauppakorkean opiskelija ja vapaaehtoistyöntekijä:

  • Juttelin vietnamilaissyntyisen daamin kanssa, joka opiskelee Lapissa tietotekniikkaa. Oli tullut tänne junalla ja ihmetteli tuulen raikkautta Helsingissä. Junctionissa hän oli mukana sellaisen applikaation suunnittelussa, jossa kahdella eri bussipysäkillä värjöttelevät ihmiset voivat pelata toisiaan vastaan.
    Eli interaktiivisuutta ja toimintaa passiivisen odottelun sijaan! Rauhallisesti on sujuneet nämä päivät, ei valittamista. Liput SLUSHiin tulevat mukavana bonuksena. Kokemuksen vuoksi olen täällä.

Majoitusjärjestelyihin osallistui parikymmentä Munkan abia. Kaikille on luvassa Slush-liput torstaiksi 1. joulukuuta. PS

Kauppalehti: Suomalaisyritykset tarvitsevat ulkomaista työvoimaa – ”Tämä on pullonkaula”

kirjautuminen

perjantain kirjautumisruuhka

20161127_095607

Aulan opastintaulu

20161127_094458

Jingwei Liu päämajoitusmestari

20161127_093738

Kalle ja Iiris valmiina palvelemaan väsyneitä koodareita