Arkistokuva

Julkaisemme tällä sivulla vanhoja valokuvia koulun arkistosta. Jos tiedät, keitä kuvissa esiintyy, minä vuonna ja missä tilanteessa, kerro meille tietosi! Muistosi voit lähettää koulun informaatikolle osoitteeseen kaisa.nummenpaa @ munkka.fi.

Yle Areenan Oletko kuullut Helsingistä? -sarjan osassa Munkkiniemi – Vanha ja perinteinen kaupunginosa, jossa riittää muisteltavaa, toimittaja Vesa Marttinen jututtaa 40-luvulla syntyneitä Munkan kundeja Pekka Haroa, Raimo Zweygbergä sekä Pekka Oinosta, jotka muistelevat kotikaupunginosaansa.

 

Oheisen kuvan olemme saaneet Marjukka Nurmela-Antikaiselta, kiitokset! Jos kuvasta herää Sinulle muistoja – miksi jonossa on seisottu lusikat ja mukit valmiina ja ruokalappu leuan alla – kerro meille!

 

Jaana Linkola kertoo kuvasta marraskuussa 2019: ”Kuvassa on musatunti alkamassa. Kuvan muotitietoiset ja erittäin tyylikkäät nuoret ovat syntyneet 1972 ja kuva on todennäköisesti otettu 7.-luokan aikana lukuvuonna 1985-1986, koska osa otti valinnaiskurssiksi 8.-luokasta eteenpäin kuvataiteen ja nuo mahtavat musisointihetket Tapsan kanssa eivät jatkuneet koko luokan voimin. Suurin osa luokkamme tytöistä pitää edelleen yhteyttä toisiinsa ja kutsumme porukkaamme ”kanoiksi”. Tämä kuvamuisto herätti meissä kaikissa suurta hilpeyttä. Kukaan ei tosin muista, miksi ja missä tilanteessa kuva on otettu. Kuulumme koko luokka siihen ryhmään, joka aikoinaan kuljetettiin Konalan perukoilta Munkkaan yläkouluun. Tytöistä suurin osa jatkoi myös Munkan lukioon eli vietimme Munkassa yhteensä kuusi vuotta. Rehtorina oli tuolloin Jorma Rytkönen ja nykyinen rehtori Aki Holopainen opetti luokallemme historiaa ja yhteiskuntaoppia. Kiitos vielä hauskan kuvamuiston jakamisesta!”

 

Muistatko vielä, miltä tämä hetki tuntui? Jos olet juuri kuvan juhlan tuore ylioppilas, kerrothan meille mitä muistat lakkiaispäivästäsi.

 

Peliin menossa vai sieltä jo tulossa? Kerro, jos muistat keitä nämä munkkalaisen koripalloilun edustajat ovat – ja missä tilanteessa.

 

Ensi viikolla ollaan taas hiihtolomaa edeltävissä tunnelmissa. Muistatko, minä vuonna tämä penkkariajelu on suoritettu?

 

Sydäntalvea piristää kummasti ajatus keväästä – eikö? Tunnetko kuvan iloiset munkkalaiset?

 

Pian taas juhlitaan – nyt Munkka 80 -hengessä. Mutta on sitä osattu ennenkin. Keitä ovat nämä hurmaavat neidot, ja mikä mahtanee olla riemuun syynä? Kerro meille!

 

Toisessa kuvassa ollaan keväisissä tunnelmissa koulun pihassa. Mutta milloin – ja mitä on työn alla? Kerro, jos muistat!

 

Ensimmäisessä arkistokuvassa tyylikkäät nuoret miehet jammailevat. Tiedätkö tilanteesta enemmän?