Luonnontiedelinja

Kiinnostaako sinua, kuinka maailmankaikkeus ja kaikki sen osat toimivat? Entä mistä aine muodostuu tai kuinka kaikki meissä ja ympäristössämme linkittyvät toisiinsa? Jos vastasit kyllä, monipuoliset luonnontieteet ovat sinulle varmasti mieluisia oppiaineita.  

Munkkiniemen yhteiskoulun lukion luonnontiedelinja avaa mahdollisuuden tutustua luonnontieteisiin yleislinjaa laajemmin, monipuolisemmin ja syvällisemmin. Linjalla opiskellaan teoriatasolla fysiikkaa, kemiaa ja biologiaa sekä tehdään näihin liittyviä käytännön laboratoriotöitä. Perustason opinnot kaikissa kolmessa oppiaineessa suoritat muiden luonnontiedelinjalaisten kanssa, mikä helpottaa tietojesi ja taitojesi syventämistä. 

Koulumme on mukana sekä kansallisissa että kansainvälisissä kilpailuverkostoissa, joten sinulla on mahdollisuus osallistua luonnontieteen alan kilpailuihin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Luonnontiedelinjaan kuuluvat olennaisesti myös korkeakouluyhteistyö sekä erilaiset vierailut ja tutustumiskäynnit koulun ulkopuolisiin kohteisiin. Luonnontiedelinja luo mainion pohjan tulevaisuudellesi – erityisesti jos suunnittelet myöhemmin jatkavasi luonnontieteiden opintoja. 

Mukaan pääset hakemalla linjalle ja osallistumalla toukokuussa järjestettävään pääsykokeeseen. Kokeessa mitataan yläkoulun luonnontieteellisten aineiden oppimäärien osaamista. Koe saattaa sisältää matemaattisia taitoja testaavan tehtävän tai osion, onhan matematiikka luonnontieteiden kieli! Valinnassa otetaan huomioon myös peruskoulun päättötodistuksen painotettu keskiarvo. Painotuksessa korostetaan matematiikkaa, biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa. 

Lue lisää luonnontiedelinjasta