SQUARE1-yrittäjyystapahtuma kiinnosti lukiolaisia

Munkkiniemen yhteiskoulun neljä abiturienttia Lenni Pirjola, Mike Bäck, Eemil Halonen ja Rasmus Parkkonen järjestivät yrittäjyystapahtuman 6.10.2017 StartUp-saunalla Otaniemessä. Tapahtuman ideana oli inspiroida lukiolaisia yrittäjyyteen ja korostaa, että yrittäjyys on varteenotettava uravaihtoehto. Idea syntyi lukuisista kokouksista Aallon yrittäjyysyhteisö Aaltoes:n kanssa.

Lopulta päädyimme puhujapainotteiseen tapahtumaan, johon valitsimme puhujaksi kansanedustajan, Löylyn perustajan Antero Vartian, Suomen suosituimman tubettajan Roni Bäckin ja Slushin toimitusjohtajan Marianne Vikkulan. Valitettavasti juuri ennen esiintymistä Marianne joutui onnettomuuteen eikä tämän takia päässyt paikalle.

Roni Bäck kertoi, miten hänestä tuli kovan työn tuloksena yrittäjä ja Suomen katsotuin tubettaja. Antero Vartia puolestaan jakoi kokemuksiaan Mattolaiturin ja Löylyn perustamisesta. Hän kertoi, millaisia haasteita hän projektien aikana kohtasi ja kuinka niistä selvittiin. Hän myös painotti, että yrittäjyydessä tärkeintä on oman ideansa toteuttaminen.

Suuren suosion saanut tapahtuma myi odotetusti loppuun. Lippuja oli myynnissä 150 kappaletta. Tapahtuma oli erittäin onnistunut, ja kaikki puhujat kehuivat kokemustaan ainutlaatuiseksi. Antero Vartia muun muassa ihmetteli, miten olemme saaneet perjantai-iltana kokoon niin monta lukiolaista. Pitkien valmistelujen jälkeen oli myös helpottavaa ja hienoa, että tapahtuma menestyi ja onnistui niin hyvin.

Lenni Pirjola, Rasmus Parkkonen, Mike Bäck ja Eemil Halonen