”Pieksut, näystimet ja lylyt sekä kahlot/Vasamat ja kurren nahkat, jousipyssyn hahlot”: Suomimummon kantaesitys 10.10. klo 10!

Aleksis Kiven päivänä 10.10. kello 10 Munkkiniemen yhteiskoulun juhlasalissa kajahti ennen kuulumaton musiikkiteos: Suomimummo. Suomimummo on Länsi-Helsingin musiikkiopiston tilaama teos Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi.

Musiikkiteosta ovat olleet toteuttamassa Munkkiniemen yhteiskoulun, Munkkiniemen ja -vuoren ala-asteiden, Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston soittajat ja laulajat.

Suomimummon säveltäjä on Kirmo Lintinen. Juhlakantaatin sanoitti Veli-Pekka Hänninen ja satapäistä esiintyjäjoukkoa johti kapellimestari Olli Vartiainen.


Kirmo Lintinen ja Riitta Poutanen sekä  Katarina Panelius, Anna Hinkkanen, Ville Sumelles ja Henna Sumelles

Tilaisuus alkoi Länsi-Helsingin musiikkiopiston esittämällä Armas Järnefeltin Preludilla, jonka jälkeen katsottiin lyhytelokuva Yhdessä Munkassa, jonka Munkkiniemen yhteiskoulu on tuottanut. Länsi-Helsingin musiikkiopiston rehtori Riitta Poutanen kertoi täpötäydelle juhlasalille pian kuultavasta Suomimummosta: siinä vanha ja uusi kieli yhdistyvät ja kielellä leikittely on tekstin kantava voima. Ja vähän pitää olla räppiä mukana!

Ennen sitä Munkkiniemen ja -vuoren alakoulujen oppilaat esittivät Soili Perkiön ja Hannele Huovin Suomen juhlavuoden kunniaksi tekemän uuden lastenlaulun Suomi 100.

Helsingin ranskalais-suomalainen koulu toi muassaan vuosikymmenten charmia Nuoruustangolla.

Varsinainen Suomimummo oli hurmaavan vaikuttava esitys! Pauhaavista aplodeista päätellen yleisö oli aivan myyty huikean kuoron ja taitavan orkesterin suorituksesta.

Loppuun saimme kuulla vielä Aili Järvelän säveltämän ja sovittaman sekä Mauno Järvelän sanoittaman Ne Sibeliuksen Sinfoniat –kappaleen.

”Onnea Suomimummo!/Ei tarvita rollaattoria vielä/Ei sukkapuikkoja, kiikkutuolia/Korkkarit jalassa tanssithan tiellä/seuraavat sata vuotta!”

”Kaskinauris, siansyltty, mämmi, läskisoosi, Chiapata ja mokkalatte, karppaus, ketoosi!”

Tilaisuus lähettiin suorana, ja tallennetta konsertista voi katsoa osoitteessa:

https://www.youtube.com/watch?v=25OQzobqBVc

KN