Autokoulu

yhteystiedot:

Jari 0400 316538
Jokke 0400 458884

KURSSIMATERIAALI

Henkilöautonkurssin (B-kortti) materiaalipakettiin kuuluvat oppikirja, B-kaavakkeet, nettitunnukset teoriaharjoittelua varten ja tämä moniste.

KURSSIMAKSU

Haagan autokoulu Oy on mukana autokoulun verkko-opiskelukokeilussa ainoana autokouluna Helsingissä.

Uusi kokeilu koostuu lähiopiskelusta ja verkko-opiskelusta seuraavasti:

Teoriatunnit

Teoriatunti 1 pidetään koululla.
Tunnit 2-13 opiskelija opiskelee verkko-opiskeluna.
Tunnit 14-19 opiskelija käy koululla.

Ajotunnit

14 ajotuntia autolla
3 ajotuntia simulaattorilla
Henkilöäauton käyttö ajokokeessa

Kokeilu vaikuttaa autokoulun hinnoitteluun hintaa alentavasti.

B-korttin hinta lukion oppilaille 1150,00 + alla olevat muut kulut

Pimeänajo 100€
Ajoratamaksu 70€
Ajokorttimaksu 40€
Tutkintomaksu 96€

Oikeus hintamuutoksiin pidätetään.

Mahdolliset lisäajotunnit autolla á 70,-  ja simulaattorilla á 30,-

AJOKORTTILUPA

Ajokorttilupaa varten sinun on tuotava henkilökohtaisesti toimistoomme:

lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus
2 kappaletta passikuvia
kuitti kotipaikkakuntasi poliisille suorittamastasi ajokorttimaksusta, 60 €
Samalla allekirjoitat lupahakemuksesi. Kun poliisi on hyväksynyt hakemuksesi (kestää yleensä väh. kahdesta neljään viikkoa), voimme varata sinulle ajan teoriakokeeseen.

Ajokortin lupamaksu:
Ajokorttilupamaksu maksetaan
Ajovarman tilille: FI25 1660 3001 0929 83
Summa: 40€
Viite: 1130021

TEORIAOPETUS JA –KOE

Käytyäsi kaikki teoriatunnit voit varata ajan teoriakokeeseen aikaisintaan kuukausi ennen kuin täytät 18 vuotta edellyttäen että, olet harjoitellut koetta riittävästi ja lupahakemuksesi on hyväksytty

Teoriakokeen voit varata toimistostamme.
Kokeeseen tarvitset mukaasi:

opetuksesta saadun todistuksen, jonka noudat toimistostamme
henkilöllisyystodistuksen
96 € (tai pankkikortin), joka kattaa sekä teoria- että ajokokeen ja korttimaksun. Hylätystä teoriakokeesta joudut maksamaan uusinnassa tutkintatoimistolle 31 €.
Teoriakokeen jälkeen todistus on palautettava autokoululle. Teoriakoe on voimassa 12 kuukautta. Tänä aikana ajokoe on suoritettava hyväksytysti. Muussa tapauksessa joudut uusimaan teoriakokeen.

Ajokorttilupa on voimassa kaksi vuotta luvan myöntämispäivästä. Jos lupa vanhenee, joudut toimittamaan poliisille uudestaan lupahakemuksen maksun, valokuvat ja lääkärintodistuksen.

AJO-OPETUS JA –KOE

Ensimmäiset ajotuntisi voit varata käytyäsi ensimmäisen teoriatunnin. Yhden ajotunnin pituus on 50 minuuttia. Mahdolliset lisäajotunnit maksavat erikseen normaalin ajotunnin hinnan. Ajo-opetukseen kuuluu myös opetus liukkaan kelin harjoitteluradalla. Siellä käydessä kuluu yleensä kaksi ajotuntia.

Kun ajot ovat loppuvaiheessa ja teoriakoe suoritettuna, sovit opettajan kanssa ajokokeen ajankohdasta. Mikäli ajotaito ei vielä tunnu riittävän turvalliseen liikkumiseen tiellä, on syytä neuvotella opettajan kanssa tarpeellisesta lisäajotuntimäärästä. Muista kertoa asiasta myös huoltajallesi (maksajalle), ennen kuin varaat lisäajotunteja, ja pyydä häntä ottamaan yhteyttä asian tiimoilta, jos se on aiheellista.

Kurssihintaan sisältyy ensimmäinen ajokoe, mutta mahdollisista uusintakäynneistä autokoulu velvoittaa uudestaan ajoneuvon käytöstä ajokokeessa. Hylätystä ajokokeesta tutkintotoimisto veloittaa uusintakokeesta lisämaksun 65 €.

Jos et voi saapua varaamallesi ajotunnille, tunti on peruutettava viimeistään edellisenä arkipäivänä klo 12:een mennessä. Muussa tapauksessa veloitamme jokaisesta peruuttamattomasta ajokerrasta normaalin ajotuntihinnan mukaan. Liukkaankelin rata-aika tulee perua viimeistään 8 vrk ennen ratapäivää, myöhemmein peruttuna veloitamme peruutuskuluja 70 € (+ ajotunnit jos peruutat myöhemmin kuin edellisenä arkipäivänä klo 12).

Hyväksytyn ajokokeen jälkeen tutkinnon vastaanottaja antaa sinulle kuukauden ajo-oikeuden, jonka aikana varsinainen lyhytaikainen ajokorttisi valmistuu. Sen saat kotiisi postitse.

Kortin saatuasi kehität edelleen ajotaitoasi itsenäisellä harjoittelulla!

PIMEÄN OPETUS

Pimeänajo tulee olla suoritettuna ennen ajokoetta. Pimeänajo maksaa 100 € ja se suoritetaan pimeänsimulaattorilla. Varaat siihen ajan käytyäsi liukkaankelin radalla. Simulaattori sijaitsee Töölön toimipisteessämme, Topeliuksenkatu 1.

HARJOITTELUVAIHE (200 €)

Harjoitteluvaiheessa harjoittelet itsenäisesti ja pidät oppimispäiväkirjaa. Harjoitteluvaiheen aotokouluosuuden voit aloittaa, kun ajokorttisi on ollut voimassa kuukauden, kuitenkin viimeistään kahden vuoden kuluttia kortin saamisesta. Suosittelemme, että suoritat sen viimeistään kolmen kuukauden sisällä kortin saamisesta! Autokoulussa suoritat silloin yhden tunnin teoriaa ja kaksi tuntia ajo-opetusta, joista toinen on ryhmäajoa.

SYVENTÄVÄ VAIHE (390 € + 93 €)

Syventävän vaiheen voit aloittaa autokolussa aikaisintaan kolmen kuukauden ja viimeistään 24 kuukauden kuluttua perusvaiheen kortin suorittamisesta, harjoitteluvaihe tulee olla myös suoritettuna.

Syventävä vaihe sisältää:
arvioivaa ajoa opettajan kanssa kaksi tuntia ja tunti henkilökohtaista palautetta
ratapäivä liukkaankelin radalla (=kolme teoriatuntia ja kaksi tuntia ajoharjoituksia ajoharjoitteluradalla)

Saatuasi syventävän vaiheen todistuksen, viet sen henkilökohtaisesti kotipaikkasi poliisiviranomaisille. Poliisi antaa sinulle silloin pitkäaikaisen ajokortin..

Ajankohtaiset hinnat harjoittelu-ja syventävän vaiheen kursseille saat kursseja varatessasi (ne ovat voineet muuttua siitä kun olet suorittanut perusvaihetta).

MUISTA ITSE VARATA AIKA HARJOITTELU- JA SYVENTÄVÄÄN VAIHEESEEN!

Autokoulu Munkan opiskelijat voivat käydä halutessaan autokoulun teoriatunneilla myös muissa Haagan autokoulun toimipisteissä, mikäli omalla koululla järjestetyt tunnit ovat hankalaan aikaan.

Samoin ajotuntien lähtöpaikan voi sopia muuallekin kuin omalle koululle. Huom! Ajotunteja EI SAA tässäkään tapauksessa sopia lukujärjestykseen merkittyjen oppituntien päälle.

Ks. www.haaganautokoulu.fi