Lukion pojat uusivat Suomen mestaruutensa!

Munkan lukion pojat veivät jo toistamiseen voiton KLL:n järjestämässä lukiolaisten koripalloturnauksessa, jonka finaaliottelut pelattiin 6.2.2018 Munkkiniemen yhteiskoululla. Vuonna 2017 liikuntahallin seinälle nostetun mestaruusviirin rinnalle nousee siis myös vuoden 2018 mestareiden viiri.

Final Four -nelikkoon tiensä raivannut Kauhajoki peruutti viime hetkellä osallistumisensa finaalipeleihin sairastapauksen vuoksi, joten voitosta taistelivat Munkan lisäksi Jyväskylä ja Järvenpää.

Munkka voitti aamun pelin Järvenpäätä vastaan numeroin 67–46. Valmentaja Jari Kolehmaisen mukaan peli ei ollut kuitenkaan mikään läpihuutojuttu. ”Järvenpää oli hyvä ja sillä oli hyvä aloitusviisikko. Jouduttiin pelaamaan kyllä ihan täysillä, jotta pysyttiin mukana. Ottelun tempo vaihteli paljon, mutta ensimmäiset 16 minuuttia olivat hyvin terävää pelaamista”, Kolehmainen luonnehtii peliä.

Finaalipeli Jyväskylää vastaan päättyi lukemiin 45–75. Valmentaja Kolehmaisen mukaan peli alkoi hyvin, mutta sitten ensimmäisen neljänneksen jälkeen Jyväskylä kiri jo tasalukemiin 15–15. ”Itse sorruttiin siihen, että alettiin vain heittelemään kaukaa, kun piti mennä sisälle”, Kolehmainen analysoi. Myös Munkan joukkueen kapteeni Tuomo Antikainen ja pelaaja Aron Dahlberg olivat sitä mieltä, että ensimmäinen erä oli vähän hakemista ja peli tiukkaa. ”Siinä vähän puolustus nukkui eikä oltu ihan hereillä”, Dahlberg kuvailee.

Jari Kolehmaisen mukaan pallo liikkui joukkueena hyvin ja pelin taktiikka perustui siihen, että puolustettiin vastustajan kolmea kovaa pelaajaa ja hyödynnettiin kahden pelaajan kokemattomuutta: ”Piti hyödyntää sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa niiden kahden pelaajan kokemattomuutta. Onnistuimme siinä sitten aika hyvin joukkueena.”

Tuomo Antikainen näki pelissä selkeän asenteen muutoksen: ”Kolmas erä oli selkeästi sovittu ja ajateltu, että nyt pitää pistää peli poikki. Tapahtui selkeä asenteen muutos, että nyt tullaan täysiä. Se oli sitten se, joka ratkaisi mielestäni pelin.” Dahlberg näkee pelin vahvuuden puolustuksessa: ”Tokalla puoliajalla alettiin pelata vähän aggressiivisemmin ja otettíin puolustus kunnolla haltuun. Saatiin sitä eroa ja heitotkin alkoivat sen jälkeen menemään sisään.”