Vuoden munkkalainen

Munkkiniemen yhteiskoulun senioriyhdistys on valinnut Vuoden munkkalaisen vuodesta 2001 lähtien. Poikkeuksellisesti vuonna 2013 koulun 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valinnan suoritti koulun hallitus.

Vuoden munkkalaisen kunniamaininnan voi saada Munkkiniemen yhteiskoulun seniori, jolla on erityisiä ansioita yhteiskunnallisesti ja joka osoittaa hyvää Munkka-henkeä tai on valitsijoiden arvion mukaan muuten tehtävään sopiva ja tittelin arvoinen.

Vuoden munkkalainen saa palkintonsa koululla pidettävässä tilaisuudessa. Nimeämisensä jälkeen Vuoden munkkalaisen toivotaan olevan yhteydessä kouluun ja oppilaisiin. Hän antaa panoksensa koulutyöhön yhteisesti sovittavalla tavalla juhlavuoden aikana ja sen jälkeen.

Senioriyhdistyksen kotisivut: munkkaseniorit.fi


Vuoden munkkalainen 2017: Tuija Talvitie, CMI:n toiminnanjohtaja

Alumnipäivän juhlatilaisuudessa torstaina 17.11.2016 koulun juhlasalissa klo 10.00 paljastettiin Vuoden munkkalainen 2017. Hän on CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

Suomalainen konfliktinratkaisujärjestö Crisis Management Initiative (CMI) ehkäisee ja ratkaisee väkivaltaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelun avulla. Rauhannobelisti Martti Ahtisaari perusti järjestön presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000. Nykyisin CMI on yksi maailman johtavista toimijoista alallaan.

Munkkiniemen yhteiskoulun vuoden 1979 ylioppilas, filosofian maisteri Tuija Talvitie on vahvalla munkkalaisuuden hengellä vuodesta 2009 lähtien perehtynyt kansainvälisten konfliktien juurisyiden etsimiseen CMI:n toiminnanjohtajana ja ollut mukana kehittämässä kansainvälisesti menestyneiden menetelmien tuomista myös koulumaailmaan.

ttalvitie17

munkkipatsas-iso

Iso Munkki-patsas, vanha versio (2001-2014).

 

uusipatsas3

Uusi Munkki-patsas (2015 -).

molemmatpatsaat

Vuoden munkkalainen -sivusto:
Teksti: Kaisa Nummenpää
Kuvat: Koulun arkisto