Musiikki Munkassa

Munkkiniemen yhteiskoulussa on aina musisoitu paljon – soitettu ja laulettu, yksin ja yhdessä. Munkan kundi -kappaleeseen Munkkiniemen yhteiskoulun pitkäaikaiset äidinkielen ja musiikin opettajat Aarne ”Arska” Salminen (san.) ja Tapio ”Tapsa” Mäkelä (säv.), ovat kiteyttäneet Munkkalaisuuden ytimen musiikin muodossa:

(Laulu: Olli Rahkonen, nauhoitettu Munkkiniemen yhteiskoulussa 3.5.2006.)

 

Munkka on tunnettu etenkin iltama- ja oppilaskonserttiperinteistään:

Vanhoja konsertti- ja musikaalijulisteita löytyy tänäpäivänä kehtystettynä musiikinluokan seinältä. Ja  niistä huomaa, että koulun musiikkitilaisuuksista on ollut hyötyä välillä ammatinvalinnan osaltakin, kuten Mikko Leppilampi kertoo Helsingin Sanomien koulutusliitteessä syksyllä 2005:

  

 

Flooran päivä -konsertti on konserttimuoto, joko kokoaa perinteisesti lähiseudun toimijat – alakoulut ja musiikkiopiston – yhteen koulun juhlasaliin. Keväällä 2018 Flooran päivä -konsertin teemana oli ”Yhteinen Itämeremme” Viro 100 -juhlavuoden kunniaksi. Konsertissa soittivat ja lauloivat Munkkiniemen yhteiskoulun, Munkkiniemen ja -vuoren ala-asteiden, Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun ja Länsi-Helsingin musiikkiopiston oppilaat. Myös Munkkiniemen yhteiskoulun ystävyyskoulu Gustav Adolfi Gümnaasiumin edustajat nähtiin juhlavuoden kunniaksi Munkan lavalla. Yleisö oli juhlan henkeen arvovaltaista: koululaisten ja opiskelijoiden lisäksi paikalla olivat Viron Suomen suurlähetystön edustajat suurlähettiläs Margus Laidre ja neuvos Pille Toompere.

www.munkka.fi/viro-100-flooran-paiva-konsertti-yhteinen-itameremme-kunniavieraana-suurlahettilas-margus-laidre/