Yleistä hakemisesta

Hakuohjeita

Munkan lukioon haetaan sähköisesti yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi. Hakuaika on 21.2.–14.3.2017. Perusopetuksen päättöluokkalaiset ja 10-luokkalaiset saavat hakuohjeet oman koulunsa opinto-ohjaajalta.

Lisäksi hakijat täyttävät lukion ainevalintakortin. Munkalla on oma ainevalintakortti, jonka voi tulostaa koulun kotisivuilta tai tilata koulun toimistosta. Ainevalintakortti lähetetään 17.3.2017 mennessä Munkkiniemen yhteiskouluun. Ohjeita kurssivalintojen tekemiseen löydät täältä.

Ainevalintakorttiin hakija merkitsee ympyröimällä omat aine- ja kurssivalintansa. On hyvä, että lukioon hakija tekee ainevalintakorttiin jo tässä vaiheessa koko lukiota koskevan suunnitelmansa. Tarkoituksenmukaisia muutoksia, täydennyksiä ja tarkennuksia korttiin merkittyihin valintoihin voi tehdä myöhemmin.

Tarjolla oleviin kursseihin ja niiden sisältöihin sekä koulun esitteisiin voi tutustua koulun verkkosivuilla www.munkka.fi.

Munkasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä opintotoimistoon (puh. 4777 6319) ja sopia tutustumiskäynnistä.

Opiskelupaikan vahvistaminen

Tiedot lukioon valituista ovat selvillä torstaina 15.6.2017. Silloin valittujen lista on nähtävissä internetissä ja koulun ovessa. Valitut saavat myös kotiin kirjeitse tiedon valinnastaan.

Lukioon valitun on vahvistettava opiskelupaikkansa vastaanotetuksi, muuten paikka katsotaan peruutetuksi. Opiskelupaikan vahvistaminen tapahtuu tuomalla alkuperäinen perusopetuksen päättötodistus ja mahdollinen lisäluokan (10. luokan) todistus koululle ensisijaisesti joko torstaina 15.6. tai perjantaina 16.6. klo 10.00—15.00. Opiskelijan on syytä tulla paikalle henkilökohtaisesti, koska lukioon valitut uudet opiskelijat tekevät samalla alustavat lukujärjestyksensä syksyä varten ja saavat siihen ohjausta. Käyntiä varten kannattaa varata aikaa noin tunnin verran. Päättötodistus on tuotava kuitenkin viimeistään torstaina 29.6.2017.